Банкеръ Daily

Общество и политика

Цачева поискала да извършат проверки за придобития от нея имот

''Поисках КПКОНПИ и главния прокурор да извършат проверки за придобития от мен имот на ул. "Юрий Гагарин"., заяви Цачева пред медиите.

Министърът на правосъдието допълни, че тази сутрин е подала писмено изявление, с което е сезирала председателя на КПКОНПИ, също така и главния прокурор. Тя настоява да бъдат извършени проверки на придобития от нея имот на ул. ''Юрий Гагарин''. Цачева изявява желание да съдейства на проверките, с които ще се установи да ли има евентуален конфликт на интереси с фирмата продавач, злоупотреба с власт или други нарушения при сключване на договора за покупко-продажба.

"Давам съгласието си да бъде разкрита единствената сметка, с която разполагам. Нямам офшорни сметки, нямам търговски дружества, нямам свързани лица, с които при властовите ми позиции да съм имала контакти. Както и ще настоявам резултатите от проверката да бъдат публично огласени", допълни Цачева. Тя подчерта, че до излизане на резултатите от проверките няма да коментира повече тази тема.

"Цената е за имот в груб строеж. И в нотариалния акт това, което е записано, е цена на имот в груб строеж", обясни Цачева.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във