Банкеръ Daily

Общество и политика

Цачева: Не се срамувам от членството си в БКП

Ще бъда президент на хората, които са разочаровани от политиците. Само на последните избори половината от гражданите не гласуваха. Хората са разочаровани, заяви кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева пред Нова телевизия.

"Не може да се твърди, че Народното събрание не прави нищо за хората. Работим в интерес на гражданите, но не всичко зависи само от парламента и тук е ролята на държавния глава. Институциите трябва да са отворени за гражданите”, обясни Цачева.

За членството й в БКП тя разказа, че е била студент в Юридическия факултет и, тъй като е активен човек, й било предложено да се присъедини към партията.

„Нямам от какво да се притеснявам и от какво да се срамувам. Това е моята биография, това съм аз”, каза тя и добави, че не е била номенклатурен кадър.

Цецка Цачева уточни, че съпругът й не е участвал в приватизацията на „Булгартабак”. Тя съобщи, че сега той работи в РВД и заплатата му по договор е 1 200 лева. Тя каза, че няма заем и лизинг, доходите й са заплатата й от Парламента и малък наем. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във