Банкеръ Daily

Общество и политика

Цацаров обмисля да съди лица, разпространяващи неистини за него

Бившият главен прокурор и настоящ председател на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров обяви в писмена позиция, че обмисля дали да не предприеме действия пред съда спрямо всички лица, които използват името му с измамлива цел или разпространяват неистини за него.

Повод за предупреждението е споменаването му в третия епизод от разследване на „Антикорупционния фонд“ - „Историята на Веселин Денков и специализираното правосъдие“.

Разследването е свързано с опитите на Денков да излезе от ареста, където прекарва осем месеца по обвинение в лихварство. Със скрита камера приятелката му записва адвокати посредници, които обещават да ѝ съдействат с контакти в съда, за да може това да се случи.

В днешния епизод главен герой е бившият депутат Яне Янев. В него той разказва за лични срещи по случая „Денков“, който се проверява и от Антикорупционната комисия, те били със Сотир Цацаров.

Яне Янев говори за връзките на настоящия главен прокурор Иван Гешев с Георги Ушев - председател на Апелативния спецсъд, където се гледа делото, разсъждава дали още е факт синхронът Гешев-Цацаров-Ушев. Твърди, че настоящият главен прокурор е обсъждал с предшественика си разследването срещу Веселин Денков.

В позиция до медиите председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров отрича да е говорил с Яне Янев за производството по отнемане на имущество срещу Веселин Денков и твърди, че не се е срещал с депутата от 3-4 години.

„Твърденията в тази насока, ако се изречени от него, определям като откровена неистина по отношение на мен и измама по отношение на лицата, осъществили звукозаписите“, пише Цацаров.

В позицията си той критикува и авторите на разследването, че не е била потърсена и неговата гледна точка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във