Банкеръ Daily

Общество и политика

Цацаров атакува критиците на Гешев - услужливо забравили миналото

Действащият главен прокурор Сотир Цацаров атакува критиците на избора на Иван Гешев за негов наследник, след като упражни правото си на глас в Пловдив. 

Обвинител №1 заяви, че и най-големите критици, твърдящи, че има нечия намеса при избора на новия главен прокурор, "някак си много услужливо са забравили миналото, включително и своето, защото не им е удобно".

Цацаров изтъкна, че същите обвинения е имало при неговия избор преди 7 години, както и при избора на Георги Чолаков.

"Същите тези обвинения всъщност бяха повторени от човека, който общо взето се изяви като най-силният и най-мотивираният говорител на тези обвинения – председателят на ВКС Лозан Панов. На практика обаче той умело и доста услужливо подмина всички заглавия, които съществуваха тогава, в същите тези медии, които бяха и са собственост на кръговете, които инспирират цялата тази кампания", заяви главният прокурор. 

Според него и Панов е бил обявен за "избор на Цацаров и ДПС" - по същия начин, по който са обвинявани Георги Чолаков и Иван Гешев. 

"Ако някой е неудобен за някого, защото има наказателни производства, има от какво да се страхува, очевидно е, че той ще впрегне цялата си мощ – било тя финанси, медии, с които разполага, за да атакува един кандидат. Същите са тезите, които се развиват и в момента, те са тези относно конституционните правомощия, относно това какво ще направи президента", каза още Сотир Цацаров, цитиран от "Фокус". 

По думите му президентът ще изпълни своите правомощия - дали ще върне кандидатурата, дали ще подпише указ, и в двата случая има пълното право да го направи по конституция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във