Банкеръ Daily

Общество и политика

Бургазлии протестират срещу мръсния въздух

Снимка: e-burgas

Жители на Бургас днес от 12 ч отново се събират на протест срещу мръсния въздух. Поводът е поредният случай точно преди седмица, при който десетки бургазлии сигнализираха за неприятни миризми на открития телефон в Регионалната екоинспекция и в общината. Протестът ще се проведе на централния площад в Бургас.

От началото на годината досега това е вторият протест срещу неприятните миризми, които се усещат в Бургас. Организаторите от Екологична мрежа се поканили да присъстват на него представители на дирекция „Екология" в общината, както и ръководството на Регионалната екоинспекция, каза Стоян Грозев председател на сдружението.

Тази седмица на среща между кмета на града Димитър Николов, ръководството на Регионалната инспекция по околната среда и водите, представители на двете предприятия - "Кроношпан" и "Лукойл", които се сочат за основни замърсители на въздуха и протестиращите за пореден път стана ясно, че институциите не могат да установят кой е източникът на обгазяването на града.

От дървообработващото предприятие "Кроношпан" поеха ангажимент да закупят станция за денонощен мониторинг на нивата на фини прахови частици.

Facebook logo
Бъдете с нас и във