Банкеръ Daily

Актрисата Мария Бакалова се чувства щастлива в родния си град:

Бургас става все по-глобален и космополитен

Актрисата Мария Бакалова, която от няколко дни е в родния Бургас, се срещна с кмета Димитър Николов. Тя бе придружавана от майка си.

След срещата пред журналисти тя заяви, че винаги се радва да е в родния си град, който усеща променен в позитивна светлина.

„Чувствам се щастливо, уютно вкъщи. Надявам се като затихне пандемията да имам възможност да пътувам по-често и да си прекарвам повече време тук при мама, при тате и при прекрасните хора. Бургас става все по-глобален и космополитен, какъвто трябва да бъде, благодарение на прекрасния ни кмет“, каза Бакалова.

Попитана кое е любимото ѝ място в Бургас, тя отговори - всички. 

Следващите ѝ проекти са свързани с много работа и снимки. „Предстоят ми много проекти в България, в Бургас, във Варна, копродукции“, каза още Бакалова.

От няколко дни номинираната за "Оскар" актриса е в Бургас, като нейни снимки с фенове от плажа се появиха в социалните мрежи. Звездата от "Борат 2" не се е прибирала в родния си град от две години. 

Вече е изготвена докладна записка за почетното гражданство на Мария Бакалова и предстои тя да се придвижи по съответния законов ред. "Защото няма по-голяма чест и реклама за нашия град от това да има световни посланици като нея", оповести в профила си във фейсбук кметът Димитър Николов. 

Пред него Бакалова е заявила готовност да се включи в бъдещи културни инициативи, а най-голямата й мечта е да прави филмови проекти в целия бургаски регион и да снима с български актьори.

Градоначалникът й е подарил икона на Богородица, дело на художничката Петя Димитрова от Дружеството на бургаските художници.

"Горд съм не само с успехите, но и със скромността на това талантливо момиче, с вродената ѝ елегантност и умереност, с нейния интелект. Очаквам с нетърпение следващите й филми. Нека намира време и занапред да се връща в Бургас, защото тя е истинско вдъхновение за младите в нашия град. Мария им доказа, че пътят към успеха зависи най-много от личните усилия, амбицията, смелостта и вярата в себе си", написа още Николов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във