Банкеръ Daily

Общество и политика

Бургас е най-добрият град за живеене у нас

Бургас беше отличен като най-добър град за живеене в България за 2017 г. всички 27 областни града по редица критерии в класацията на "Дарик". Това е ежегодното изследване, което цели да разбере къде съвременните хора се чувстват най-добре и кой град предлага добър и перспективен начин на живот.

Наградата връчи вицепремиерът Томислав Дончев.

„Стимулира конкуренцията, кметовете, администрациите се опитват да бъдат все по-добри. Тази надпревара води до по-добри резултати това е доказан факт. Интригата, стремежът да си по-добър вади най-доброто и от политическите ръководители и от администрацията“, каза Дончев. 

Това е четвърта награда за Бургас. Като "Евро град" беше определен София. В категорията "Зелен град" призът бе присъден на Сливен. Наградата "Бизнес град" отиде в Димитровград, а Смолян бе определен за град на знанието. В категорията "Град на финансовата устойчивост" победител е Пловдив.

В конкурса "Моят град е моята крепост", който е част от кампанията на МРРБ, бяха отличени градовете Шумен, Кюстендил, Стара Загора, Габрово и София.

Facebook logo
Бъдете с нас и във