Банкеръ Daily

Общество и политика

Бум на заразени медици във видинската болница

Видинската болница е на път да затвори, защото много медици от града дават положителни проби за коронавирус. Отделението по неврология там вече затвори. Има спешна нужда от нови специалисти.От 23-ма заразени в областта, 15 са служители в областната болница.

„На 12 април имахме взрив, еднократно се намериха новозаразени. Тогава лекар от неврологичното отделение със симптоми на пневмония беше диагностициран с коронавирусна инфекция и тъй като до предишния ден е бил на работа, се прецени за целесъобразно всички колеги от отделението да бъдат изследвани. И така накуп се намериха всички, които са заразени“, обясни пред Нова телевизия д-р Ивета Найденова, прокурист на болницата.

Тя заяви, че в последните два дни няма нови заразени от медицинския персонал. Освен медици от неврологичното отделение има инфектирани лаборант, лекар от Спешното отделение, санитар и медицинска сестра от друго отделение.

Д-р Найденова е категорична, че в областната болница във Видин има достатъчно предпазни средства. Още през януари медицинското заведение е получило голямо количество костюми като дарение. Прокуристът на лечебното заведение поясни, че в момента то има нужда от всякакви специалисти, но най-остра е нуждата от такива по инфекциозни болести.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във