Банкеръ Daily

Общество и политика

Българското знаме от Росенец отпътува към протеста в София

Снимката е илюстративна.

Българското знаме, което служител на НСО захвърли на брега на парк "Росенец", отпътува към антиправителствения протест в София.

Миналата седмица бившият правосъден министър и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов дебаркира с лодка на плажа в "Росенец". Той носеше със себе си българския трибагреник. Знамето беше захвърлено в храстите от служител на НСО - част от охраняващите т. нар. летен сарай на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган.

Вместо Иванов, по време на "Масовото ходене на охраняем плаж" на 11 юли, флагът от брега прибра Бисер Русимов. 

Днес Русимов, заедно със знамето и група бургазлии, отпътува за София, за да се включи в протестите с искане за оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

Над 30 автомобила тръгнаха от Бургас за протеста в столицата. Една от идеите на групата от морския град е да поставят трибагреника на емблематично място в София.

"Демократична България" пък поиска да постави пилон за българския флаг на плаж Росенец. Мотивът на партията е, че там знамето е било поругано. По тази причина от политическата формация са поискали разрешение от Общинския съвет в Бургас за поставянето на пилон, като те изразяват готовност да изготвят и да финансират чрез дарения проекта.

От партията напомнят, че по време на мирния протест в събота, 11 юли, кметът на Бургас е поел ангажимент за поставянето на пилона.

Facebook logo
Бъдете с нас и във