Банкеръ Daily

Общество и политика

Българското национално радио има нов Обществен съвет

Българското национално радио има нов Обществен съвет. По предложение на генералния директор Андон Балтаков Управителният съвет на БНР утвърди нов Правилник за Обществения съвет и неговия състав.  

Членове на Обществения съвет на БНР са: Александрина Пендачанска, д-р Георги Текев, Еди Емирян, Красимира Величкова, Людмила Филипова, д-р Милен Врабевски, Петко Георгиев, Петко Дурмана, Светла Петрова, проф. Снежана Попова и Стефан Командарев. 

На първото заседание за председател на Обществения съвет на БНР беше избран д-р Милен Врабевски, а за заместник-председател Еди Емирян. 

Общественият съвет на БНР е колективен консултативен орган, който подпомага генералния директор и Управителния съвет при реализирането на обществените функции на медията. Съветът изразява позиции и становища и предприема инициативи, свързани с изпълнението на обществените функции на БНР, обсъжда и се произнася по съответствието на програмите и предаванията на радиото със законовите разпоредби, предлага творчески идеи за предавания, свързани с обществения характер на БНР и съдейства за утвърждаване авторитета на БНР като обществена медия. 

Общественият съвет присъжда годишните награди „Сирак Скитник“. Церемонията по връчването на наградите за 2020 годна ще се състои на 12 февруари 2021 г. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във