Банкеръ Daily

Общество и политика

"Българските патриоти" готови да си партнират с всички, но без ДПС

Снимка: ВМРО

Коалицията "Българските патриоти – ВМРО, НФСБ и ВОЛЯ" са готови да работят с всички в парламента без ДПС. Това заяви Юлиан Ангелови организационен секретар на ВМРО преди да регистрират депутатските си листи в София.

"Никога не сме се закотвили към определена политическа сила, винаги нашето виждане е било българските партии да работят заедно за решаването на проблемите на хората, да намерят общ език в парламента, коментира Ангелов. Затова призовавахме и лидерите на другите партии да се оттеглят на крачка встрани и да си преглътнат егото. Нямаме никакви пристрастия към една или друга политическа сила, а имаме единствено желание да свършим работа и да си изпълним програмата", категоричен беше водачът на листата в 25 МИР.

Листите са подредени на принципа на справедливостта – въз основа на постигнатия резултат на всяка от трите партии в даден регион на предходните парламентарни избори, обясни Ангелов. Разбира се, има и компромиси, с оглед на това да има качествени водачи, а не просто да са подредени на партиен принцип, уточни той.

Водач в 23 МИР е Кузман Илиев от ВМРО, в 24 МИР е Албена Найденова от Воля, а в 25 МИР Юлиан Ангелов, отново от ВМРО. Кузман Илиев заяви, че имиджът ни е окалян, а българският бизнес е пристискан.

"Българските избиратели са тези, които избират победителите. Нито ГЕРБ, нито БСП са в кондиция. Нашият шанс, на Българските патриоти, е да пробием и да покажем резултат. Предлагаме качествени хора с експертиза", разкри Ангелов.

"Нито ВМРО, нито НФСБ или Воля сме били "закотвени към определена политическа сила". Всички български партии трябва да си преглътнат егото и да намерят общ език за решаването на проблемите. Единствено имаме желание да помогнем на хората", коментира патриотът.

"Искаме да поставим основа за диалог в следващия парламент, за стабилност и сигурност. Ще търсим диалог с всички парламентарно представени партии. Не изключваме коалиция с нито една дясно-центристка партия", разкри Борис Ячев от НФСБ.

"Партията на Слави Трифонов е партия на мълчанието. Те тепърва ще се доказват в коя част на спектъра стоят", допълни Ячев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във