Банкеръ Daily

Общество и политика

„Български възход“ ще се отзове на поканата на ГЕРБ за разговори

Имаме много идеи, които са в режим на подготовка и в режим на готовност за реализация. Идеи за доставки на допълнителни количества газ – от източник, извън Европа, от Африка. Това заяви в интервю за БТВ лидерът на „Български възход“ Стефан Янев. 

„Имаме идея как можем да поканим чуждестранни инвеститори, които да работят по теми, свързани с българската икономика и енергетика. Инвеститори, които да се занимават включително и с приватизацията на „Топлофикация-София“, допълни той.

„Български възход“ ще се отзове на поканата на ГЕРБ за разговори.

„Смисълът на политиката е в диалога и търсенето на решения. Предложението на ГЕРБ е достойно за уважение. С всичките модалности на това как точно ще се провеждат видовете разговори, ще отговорим реципрочно. Ще изпратим наши представители за участие в такъв тип разговори – диалог за търсене на решение. Политиката е изкуството на възможностите. Наше задължение е да участваме във всички възможни формати така, че да търсим решение“, коментира Янев.

Той заяви, че няма партия, с която „Български възход“ не би водила разговори. „Бихме могли да водим диалог с всички. Разговор и диалог с всички“, посочи лидерът на „Български възход“.

На въпрос дали биха подкрепили правителство на ГЕРБ, въпреки че от партията на Борисов искат България да изпрати оръжие на Украйна, Янев отговори: „Разбира се, ние и в момента изпращаме оръжие на Украйна. Като бизнес и в момента го изпращаме. Като държава има решение на 47-ия парламент това да не се прави. От самото начало говорим паралелно от действителността. Не виждаме лидерството на ЕС и лидерството в България. Оръжие дават тези, които имат“, коментира той.

„Ако реално тръгваме на война с режима на Путин и управлението на Руската федерация, трябва да го направим съзнателно. Ако това е взето като политическо решение, всички сме в окопите, но не това е разговорът, който имаме в нашата политическа обстановка“, смята Стефан Янев. Въпреки това, той не смята, че това ще е първият въпрос, който ще бъде поставен в парламента.

Според него, инфлацията е дошла най-вече, защото икономиките на Европа и света бяха затворени близо 2 години. „Напечатаха се много пари, които бяха пуснати в обращение“, уточни Стефан Янев.

„Няма да предложим правителство на малцинството в третия мандат, това просто е теоретично възможно. От самото начало говоря, че присъствието в политиката е търсене на възможни решения“, коментира още лидерът на „Български възход“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във