Банкеръ Daily

Общество и политика

"Български възход" решава кого да подкрепи за председател на парламента

На коалиционен съвет днес "Български възход" ще реши кого ще подкрепи в гласуването за председател на Народното събрание. Въпросът ще се дебатира и на заседание на парламентарната група, което започва в този час.

По-рано от АБВ, които са един от коалиционните партньори в "Български възход", обявиха своята позиция. Лидерът на партията Румен Петков посочи, че досегашната практика е била да се подкрепи предложението на най-голямата парламентарна група.

"Очевидно, че се върви към промяна на тези виждания и намерения, но да не се съобразяваш с изборния резултат и да се стремиш да блокираш работата на Народното събрание от първия му ден, не е добър знак и е липса на политическо възпитание и култура", каза той.

До този момент четири от парламентарно представените формации обявиха, че ще имат номинации за председател на Народното събрание. ГЕРБ издигна кандидатурата на Росен Желязков, "Продължаваме промяната" - на Никола Минчев, а БСП - Кристиан Вигенин. От "Възраждане" ще номинират Петър Петров, твърдят източници от партията. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във