Банкеръ Daily

Общество и политика

Български студенти и докторанти ще участват в обучение на ЕКА и НАСА

В периода от 20 до 24 юни български студенти имат възможност да участват в обучение „Наблюдение на Земята от оптични и радарни сензори за екологични приложения с акцент върху земеделието“. Кандидатурите са отворени за млади учени и студенти, като приоритет се дава на участници от Централна и Източна Европа.

Целта на серията курсове е да разпространят изследователски методи и технологии от космоса, и да проведат теоретични и практически сесии за използване на данни от мисии на Европейската космическа агенция и НАСА с разнообразен софтуер.

Първата част от обучението е за работа с данни от радар със синтезирана апертура (SAR) - мисия Сентинел-1 и приложенията на данните в динамиката на екосистемите. Втората част от обучението ще бъде тематично фокусирана върху новите тенденции в оптичните техники за дистанционно наблюдение, с акцент върху мисиите на Landsat-8 и Sentinel-2.

Обучението ще предостави възможност на участниците да се включат в Регионална информационна мрежа за Южна Централна Европа (SCLERIN), която също е свързана с дейностите на GEWEX (изследвания на водния цикъл) в региона.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във