Банкеръ Daily

Общество и политика

"Български пощи" удължават срока за изплащане на пенсиите

"Български пощи" удължава с един ден срока за изплащане на пенсиите за месеца, това ще става до края на утрешният 21 април, като днес и утре пощите ще работят с удължено работно време, докато има чакащи пенсионери. 

Великденските добавки от 70 лева ще се изплащат до 3 ти май включително. 

Социалните плащания и добавки от Агенцията за социално подпомагане могат да се получат до 26 ти април. 

Заради хакерската атака, която блокира информационната система на дружеството, от там отново уточняват, че паричните плащания се извършват в клонове по местоживеене, а не във всяка  пощенска станция.

Вчера стана ясно, че втори ден в офиси на "Български пощи" има забавяне при плащането на пенсии. От пресцентъра на дружеството обясниха, че след хакерски атаки в системата на пощите се налага проверка по списък на правоимащите. Това е причината за по-бавната обработка.

От НОИ коментираха, че още в петък са предоставили на "Български пощи" на хартия  ведомостите и списъците за изплащане на пенсиите и еднократните добавки, за да улеснят процеса по изплащането. От държавното дружество дават уверения , че е създадена организация парите на възрастните хора да бъдат изплатени в определените срокове.

В пощенските станции пенсиите за месеца се плащат до 20 април, великденските добавки от 70 лева могат да се получат до края на месеца, а ако не бъдат потърсени, ще се платят с пенсиите за месец май. 

В офисите на "Български пощи" се изплащат и пенсии за минало време, става въпрос за такива, които са от януари, февруари или март и до момента не са потърсени, допълниха от пресцентъра на дружеството.

Междувременно от EVN съобщиха, че технически проблем в системата на Български пощи прави временно невъзможно плащането на задължения към компанията и препоръчаха до възстановяване на системата да се използват други канали за плащане.

Facebook logo
Бъдете с нас и във