Банкеръ Daily

Общество и политика

Български лекари подкрепят ваксинирането в кампания на ЕК

Представителството на Европейската комисия в България започва от днес онлайн информационна кампания "За да бъдем здрави и заедно" в подкрепа на имунизацията срещу COVID-19 у нас. Тя се осъществява и със съдействието на Министерството на здравеопазването.

Популярни и уважавани медицински специалисти записаха видео послания, които ще се излъчват на страниците на Представителството на Европейската комисия във Фейсбук и Туитър в следващите седмици.

Лекарите споделят емоционални разкази за своите лични преживявания през изминалата година на пандемия и посочват множество логични аргументи в полза на безопасните и ефективни ваксини, одобрени в Европейския съюз.

"Целта ни е да покажем на хората, че много от преживяванията, които ни липсват през последната година могат отново да бъдат част от живота ни", каза Цветан Кюланов, и.д. ръководител на Представителството на Европейската комисия в България. По думите му ваксинирането е средството, което ще ни помогне да се върнем към тях възможно най-бързо. От видеата ясно се вижда колко много са коствали периодите на изолация на всеки един от нас и колко важни са общите действия за борба с пандемията“.

Той припомни думите на комисаря по здравеопазване Стела Кириакиду: "Сигурността и доверието във ваксините са от ключово значение за ваксинирането. Приоритетът на Комисията винаги е бил безопасността и ефикасността на всяка ваксина срещу COVID-19, разрешена за употреба в ЕС."

Обща цел в Европа е ваксинирането на поне 70% от възрастното население на всяка държава членка, за което е необходимо повишаване на доверието на гражданите.

Повече за ваксините срещу COVID-19 ще откриете на специалната страница на Представителството на Европейската комисия в България тук.

Facebook logo
Бъдете с нас и във