Банкеръ Daily

Общество и политика

Българите в Украйна си организират конкурс по остроумие

S 250 ee01fd06 f874 4ae9 a4ff e025a3e4763f
S 250 7fef3055 2dc8 49ba a387 2e2fab99b62a

На 24 ноември започва осми сезон на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна.

Тази година в Бесарабската лига КВН ще участват пет български отбора от Украйна. Всички те ще се състезават в конкурси по остроумие чрез отговори на въпроси, импровизации, предварително подготвени сценки. Българският КВН традиционно се провежда в световната столицата на хумора – гр. Одеса. За българската общност в Украйна това е най-мащабното и най-очакваното събитие на годината. И за поредна година Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“ с подкрепата на Българския
младежки клуб „Актив“ организира състезание по хумор между български отбори от Бесарабия.

Този сезон на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна ще състои от три игри: четвъртфинал, полуфинал и финал. На финалната игра ще бъде определен победителят, който ще спечели голямата награда – едноседмична почивка в България за целия отбор.

Петър Дудуш, координатор на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна: „Вече осма година наред даваме възможност на българските таланти
от Украйна да представят своето творчество пред публиката. КВН-ът стана традиционно и очаквано събитие. Освен вече познатите участници всяка година имаме и нови отбори, които също така се представят на ниво“.

КВНът (Клуб на Веселите и Находчивите) не е ново мероприятие за жителите на Украйна. Над 50 години това е една от най-гледаните игри. Но КВН на български език се проведе за първи път в Одеса през 2010. Всяка година отборът-победител заминава за едноседмична почивка в България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във