Банкеръ Daily

Румен Радев

Българите ще стават все по-взискателни към моралния облик на управляващите

С укрепването на демократичните процеси българите ще стават все по-чувствителни и взискателни към моралния облик на хората, които ги управляват. Това заяви президентът Румен Радев по време на посещението си на разкопките на древния град Хераклея Синтика край Петрич. Думите на президента бяха в отговор на журналистически въпрос - дали задържането във властта лишава политиците от морал и ценности. 

Държавният глава подчерта, че печеленето на избори трябва да става с привличането на обществена енергия, чието мобилизиране категорично да не се случва с компромати.

"В политиката следва да влизат хора с утвърдени преди това ценности. Избори трябва да се печелят с програми, политики и резултати", каза още Радев.

Запитан дали има намерения да се кандидатира за втори президентски мандат, държавният глава отговори, че в момента дневният ред на българското общество е друг. А на въпроса дали ще участва в политически проект, отговори че следва стриктно написаното в Конституцията.

Радев посочи, че промените в Закона на МВР, с които се предвижда създаването на паралелни на НСО охранителни структури, ще бъдат върнати за ново обсъждане в Народното събрание на 22 юни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във