Банкеръ Daily

Общество и политика

Българите не искали да пуснат Марешки в Брюксел, бил по-полезен тук

Евровотът показа, че българите не се интересуват от европейски избори. Тази констатация направи лидерът на "Воля" Веселин Марешки в парламента. Той отчете, че резултатите на партията му са като тези на последните парламентарни избори и обобщи трите извода, които е направил.

„Изключително отвращение от цялата политическа класа. Фактите говорят сами - над 50-60 процента избирателна активност в почти цяла Европа, до нищожните около 30 процента в България. Второто нещо е, че българите не се интересуват от евроизборите и считат мен и моята формация за много по-полезна тук и не искат нас да ни няма в България, особено, явно, мен. Третото нещо, което много ясно се открои след изборите, е, че ако доскоро министър-председателят си имаше любимци - пуделчета, сега явно се е пренастроил и минава към прасенца", коментира Марешки. Той отказа да обясни какво или кого точно има предвид.

В България управляват ГЕРБ, ДПС и ВМРО, продължи с констатациите си председателят на "Воля". Няколко пъти той похвали партия "Атака", но не отговори дали двете формации ще се сближат.

„В крайна сметка аз много добре си прочетох резултата от изборите. Който е с ГЕРБ – цигански гласове, подкрепа… Джамбазки е най-хубавият политик, защото не е гласувал срещу Истанбулската конвенция, печели… От едно обикновено момченце като, така, повечето, които виждаме по улиците, сега го виждаме излъскан, вратовръзка… Това го нямаше преди няколко години. Т.е. просто облякахме едно момченце, така, и го нахранихме хубаво за последните пет години. Какво спечели България обаче?”, продължи с разсъжденията си Марешки. И добави, че той и партията му ще продължат да разобличават ВМРО.

Според него ГЕРБ и ДПС са налели гласове във ВМРО и ги оставили да купуват гласове. На това се дължал високият резултат на партията на Красимир Каракачанов и Ангел Джамбазки. Резултатът на ВМРО всъщност не бил толкова голям предвид ниската избирателна активност.

Според него на евровота опозицията е получила по-голям процент от управляващите, но никой не говорел за това.

Партията на Марешки получи около 3,6% на евроизборите и не успя да прескочи бариерата. Лидерът на "Воля" обясни, че трябвало да направи като Бойко Борисов – да излъчи друг за водач на листата и да започне да обикаля България, за да покаже какво е изградил. Така щял да постигне по-добър резултат.

Facebook logo
Бъдете с нас и във