Банкеръ Daily

Румен Радев:

България вече не е бащиния на шеф с шкафчета

S 250 ce260b94 1e05 44ed 8c3c 42c006c10826
S 250 33ce551e d4d3 4e39 adba be47c44db345

С шествие бе закрита кампанията на кандидатите за президент и вицепрезидент Румен Радев и Илияна Йотова в Пловдив. То е под надслов: "С вас сме".

Стотици хора посрещнаха кандидатите за "Дондуков" 2. Чуваха се одобрителни възгласи и пожелания за победа. Имаше такива, които им казваха, че се гордеят с тях.

Радев и Йотова се придвижваха под съпровода на тъпани и гайди. Те раздаваха автографи на хората.

Шествието премина от пл. „Стефан Стамболов“ до пл. „Съединение“. То спря за момент, когато момче с цигулка застана пред президента и му изсвири националния химн. 

"За мен е чест да съм в Пловдив. Тук мина голяма част от моя живот. Днес сме тук не за да говорим за миналото, преди пет години точно тук закрихме кампанията си и това ни донесе успех", заяви кандидатът за втори президентски мандат Румен Радев по време на закриването на кампанията си в Пловдив. 

„5 години стояхме под обсада, под лъжи и манипулации. Единствената причина да устоим бяхте вие. Ние не отстъпихме от принципите си, защото зад нас е България“, припомни Радев. 

„През тези 5 години ние работехме за една нова България. България на закона. Беше трудна кампания, защото срещу нас бяха парите, медиите и партиите на олигархията, но ние имаме вас“, отсече той. 

„Ние искаме да имаме едно бъдеще, от което няма да се срамуваме, искаме да завещаем светли дни на нашите деца. Убеден съм, че заедно ще го направим. Заедно с нас са и партиите на промяната. Ние не се срамуваме да застанем един до друг и да покажем, че имаме общи каузи. България вече не е бащиния на шеф с шкафчета. Натрупаните ресурси са много. Преходът няма да е лесен. Иска се единство. Време е да работим, да променяме страната за себе си. Ние сме в облаците, когато мечтаем за България, но сме здраво стъпили на земята, когато се борим“, изтъкна Радев. 

„Благодарим ви за подкрепа, но истинската битка е в неделя. Няма място за успокоение. Въпреки всички съблазни през тези 5 години ние не ви предадохме, влизаме в тази битка заедно с вас“, обърна се той към множеството. 

Пред журналисти Румен Радев уточни, че не одобрява анексирането на която и да е територия във връзка с Крим. "Анексацията на Крим е в нарушение с международното право, но както казах на дебата снощи – има реалности в политиката и в момента Крим е руски", посочи той.

„Нашите отношения с Турция са важни. Тя е важен съсед, партньор и приятел, но нашите отношения трябва да се основават на равноправие и уважение. В момента изясняваме всички факти и обстоятелства“, подчерта Радев.

"Благодаря ви за тази огромна подкрепа. За нас е особена чест да закрием нашата кампания в столицата на българското Съединение", заяви от своя страна кандидатът за втори вицепрезидентски мандат Илияна Йотова по време на закриването на кампанията в Пловдив, заедно с Румен Радев.

"Кой е съединител и обединител се пада да каже на българския народ. Той е олицетворител на българския национален идеал", подчерта тя.

„Заедно и силни ще градим България“, посочи Йотова.

Тя се обърна към инициативния комитет. „Вие заложихте много и ни повярвахте. 5 години по-късно вие пожелахте отново да сте с нас. Това означава, че сме оправдали доверието ви. Няма по-висока оценка от тази“, каза Йотова.

Илияна Йотова се обърна към всички жени. „Нека направим така, че да сме непримирими за това децата ни да са до нас и да гледат внуците ви тук“, подчерта тя.

Накрая заяви: „5 години до себе си имаме силен и решителен човек. Той не се страхува да каже истината и да изпълни дъгла си. Той е силен и може да взима решения вътре в страната, той не се интересува от рейтинги. Това е Румен Радев“. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във