Банкеръ Daily

Общество и политика

България трябва да е по-активна за привличането на китайски туристи

S 250 83a340f1 d71d 4613 be7e a6a7540d999a
S 250 093533db e516 46a9 afed 46d24c77db25

Активност от българска страна е необходима за повишаване ръста на китайските туристи в България, заяви президентът Радев в Шанхай. В програмата му беше включено посещение в китайски туристически гигант - компанията "Си трип", както и лекция пред студенти.

 С лекция в Шанхайския университет „Джао Тонг“ и българо-китайски бизнес форум приключи държавното посещение на президента Радев в Китай. В последния ден от програмата той беше в Шанхай, където посети и централата на китайския туристически гигант "Си трип".

"Компанията "Си трип" има огромни възможности. Изключително успешни са в Европа. Както се казва - ние в България трябва да си напишем домашното. Предоставиха ни възможност безплатно да подадем най-добрата информация за България, тя ще бъде включена в онлайн платформата и ще стане достояние на милиони китайски туристи", заяви българският държавен глава.

На срещата беше обсъден и малкия брой китайски туристи в България - едва 27 000 годишно. За пример беше дадена активната политика на италианското правителство за привличането конкретно на китайски туристи: “С активната политика, която има италианското правителство, в Италия те са 1,8 милиона", отбеляза Радев. 

От думите на българския държавен глава стана ясно, че в Италия е сключен всеобхватен търговски договор - между държавата, туристически фирми и браншови организации. Той изтъкна, че това е пътят, който и България трябва да следва.

"Компанията "Си трип" има огромни възможности и стотици милиони активни членове в Европа", отбеляза президентът Радев. Според президента Министерството на туризма трябва да бъде по- активно и да търси контакти с такива големи компании. Той каза, че "Си трип" има интерес да дойде в България.

В последния ден от държавното си посещение в Китай президентът Румен Радев говори пред студенти в Шанхайския университет

Шанхайският университет е едно от най-старите и престижни висши учебни заведения в Китай. От няколко години развива съвместни проекти с Университета за национално и световно стопанство в София.

Румен Радев подчерта, че приключва визитата си в Китай с убеждението, че желанието за задълбочавани на двустранните отношения е напълно постижимо.

Facebook logo
Бъдете с нас и във