Банкеръ Daily

Общество и политика

България става част от мисията за заселване на Марс

След визитата на Сър Ричард Брансън в София през 2017-та, основателят на най-голямата частна инициатива за заселване на Марс - Mars One, Бас Лансдорп, ще изнесе публична лекция у нас. Събитието ще е на 23 март и е в партньорство с Институт за космически изследвания и технологии, БАН – космонавти Георги Иванов и Александър Александров;  Българско Астронавтическо Дружество; Германската търговска камара в България; Бизнес парк София;  British Council, др., съобщиха организаторите от фондация  ELEVATE.

Бас Лансдорп ще говори пред българската публика по една от най-актуалните теми за цялото човечество, включително според водещи визионери като Илон Мъск, Стивън Хокинг, Бъз Олдрин и др.  

В момент, в който президентът на САЩ Доналд Тръмп подтиква НАСА да работи усилено за изпращане на астронавти към Марс, Boeing обявява свои планове за мисия, точно 30 години след полета на втория българин в космоса, 45 години след последното стъпване на хора на Луната, на българската публика ще се представи възможността за покоряването на един нов свят и превръщане на homo sapiens в мултипланетарен вид.  

Идеята на Марс да засели първата човешка колония принадлежи на холандската организация Mars One - най-голямата частна инициатива за заселване на Червената планета. За целта следва да  бъдат изпълнени няколко мисии, като крайният срок, в който ще бъдат изпратени хора, е през 2032 г. 

След дълга кампания вече са избрани 100 доброволци, които са готови да отпътуват с еднопосочен билети да поставят началото на един нов свят на Червената планета. Изявени интелектуалци-визионери, сред които Илън Мъск, Стивън Хокинг, Бъз Олдрин и най-светли умове на науката и смели предприемачи не само мечтаят, но и си сътрудничат за реализирането на тази цел.

Facebook logo
Бъдете с нас и във