Банкеръ Daily

Индийският посланик у нас

България може да бъде добър лобист на Индия в Брюксел

Сферите на сътрудничество между България и Индия и неизползвания потенциал в двустранните контакти обсъдиха вицепрезидентът Илияна Йотова и посланик  Пуджа Капур на среща на „Дондуков“ 2.

„През годините са създадени много механизми за двустранно сътрудничество, но те не са изпълнени докрай със съдържание“, отбеляза вицепрезидентът и добави, че за България са много важни икономическите връзки с една от най-бързо развиващите се икономики в света. По думите на Илияна Йотова много по-интензивни могат да бъдат контактите на двете страни в сферата на образованието, здравеопазването, енергетиката и туризма.

„България е мястото, където се срещат Азия и Европа“, заяви Пуджа Капур и сподели прекрасните си впечатления от страната и народа ни.

„България може да бъде добър лобист на Индия сред европейските партньори“, посочи вицепрезидентът.

Посланикът на Индия отправи покана към вицепрезидента да бъде почетен гост на отбелязването на Международния ден на йогата на 21 юни в София.

„Честването на тази дата е чудесен повод да покажем Вашата страна в България“ – с тези думи Илияна Йотова прие поканата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във