Банкеръ Daily

Общество и политика

България е в дъното на ЕС по изпълнение на целите за устойчиво развитие на ООН

България е в дъното сред страните на Европейския съюз по изпълнение на целите за устойчиво развитие на ООН. Миналата година страната ни заема 26-то място. Това отбелязаха експерти на онлайн среща, на която бяха представени резултати от мониторингов доклад за изпълнение на целите за устойчиво развитие по отношение на миграцията.

България отбелязва застой при осигуряване на справедливо качество на образование и насърчаване на обучение през целия живот. Сериозни трудности има и при намаляване на неравенствата.

На път сме да изпълним ангажиментите си по целта за стимулиране на траен икономически растеж и пълноценна заетост.

Част от домакинствата в риск у нас получават финансова подкрепа от членовете на семействата си, които работят в друга европейска държава. България обаче трябва да гледа на това като на възможност.

Ясен Георгиев от Института за икономическа политика, който представи резултатите от доклада, посочи: "Не само да се възползваме като държава от тези входящи парични трансфери, но да си дадем възможност, хората, които искат да се върнат, да инвестират реално, да могат да създадат собствени бизнеси."

Facebook logo
Бъдете с нас и във