Банкеръ Daily

Общество и политика

Българи от Канада похвалиха генералния консул

Външният министър Екатерина Захариева получи благодарствени писма от Асоциацията на Българските инженери в Канада, Канадско-българска бизнес мрежа в Канада и Борда на директорите на Българската федерация в Канада  във връзка с дейността на  генералния консул Петър Крайчев.

В писмата се изтъква всеотдайната работа на Петър Крайчев като генерален консул в Торонто и активното му участие в обществено-политическия и културен живот на българската общност в Канада.

„С настоящото писмо бихме искаме да изразим нашата благодарност и нашето високо мнение за професионалната работа на г-н Петър Крайчев като генерален консул на Република България в Торонто“, се казва в писмото от  Асоциацията на българските инженери в Канада.

По време на мандата си в Канада, който приключва, Петър Крайчев има голям принос за откриването на първия български паметник на Апостола Васил Левски и първото честване на националния празник на България на 3 март в Торонто. Сред заслугите му е и сътрудничеството за създаване на Българска федерация в Канада.

Facebook logo
Бъдете с нас и във