Банкеръ Daily

Общество и политика

Буяр Османи се срещна с българската прокуратура

Външният министър на Република Северна Македония Буяр Османи проведе среща с българската прокуратура. Той заяви, че очаква до седмица телата на загиналите при трагедията на магистрала "Струма" македонски граждани да бъдат транспортирани при близките им и потвърди, че оцелелите при катастрофата вече са разпитани.

Заместник-главните прокурори Даниела Машева, Красимира Филипова и Борислав Сарафов, и говорителят на главния прокурор Сийка Милева се срещнаха с Османи. На срещата присъстваха и временно управляващият посолството на Северна Македония в България Владимир Кръстевски, Лирим Дачи и Александър Христов от Министерството на външните работи на Северна Македония.

Ръководството на държаното обвинение поднесе своите съболезнования на народа на Северна Македония и изрази съпричастността си към скръбта на близките на загиналите в пътнотранспортното произшествие. От прокуратурата уверяват, че работят максимално бързо и ще положат всички усилия за изясняване на случая и установяване на причините за катастрофата, както и за връщането на телата на жертвите.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във