Банкеръ Daily

Общество и политика

Бъчварова за Реформаторите: Как се преговаря с такива хора?

Румяна Бъчварова от преговорния екип на ГЕРБ изрази недоволство от поведението на Реформаторския блок на вчерашните преговори.

"За всички, които гракнаха, че ГЕРБ искали нови избори и нарочно да провалят преговорите. Тази опорна точка ви издиша...

Има ли нормален човек, който не знае кой е той всъщност. Когато попитах как се вземат решенията в РБ, ми предложиха да ми обяснят в неформален разговор", написа тя във Фейсбук.

"През цялото време днес хората (уверяващи ни, че са от РБ) твърдяха за 5 партии и пет подписа. В хода на разговора се изясни, че даже не са пет, а може би, в един момент, евентуално ще са 4. Сега се оказа, че са 7.

Днес няколко пъти предупредих преговарящите, че става въпрос за управлението на държавата,(която искат да реформират, но не могат да кажат как точно), а не за приятелска сбирка.

КАК се преговаря с такива хора и КАКВО можеш да се разбереш с тях ???", написа Бъчварова.

Тя представи гледната точка на ГЕРБ и пред БиТи Ви. „Кънев коментира събития, на които не е присъствал. Имаше диалог. В един момент Петър Москов каза, че или приемаме тяхната декларация, или край на преговорите. Аз му предложих първо да изчистим политическите си платформи, а после да говорим за съвместна декларация. Така говорихме за 18-те точки. Това продължи около 5 часа.

Когато стана въпрос кой от страна на РБ ще подпише, стана объркване. Защо в блока не знаят кой ще подписва документи . Питахме как се взимат решения в РБ, защото все пак става въпрос за управление, не получихме отговор. Тогава пък Исмаилов каза, че може да излезе. Как да сме сигурни, че ще могат да вземат решение. Ние искаме пълен мандат и определяне на министри”, обясни Бъчварова

Facebook logo
Бъдете с нас и във