Банкеръ Daily

Общество и политика

Бъчварова върна поздрава на Кънев със същата песен

Музикалните заказки между новите коалиционни партньори ГЕРБ и Реформаторския блок продължават и след като новото правителство беше гласувано и официално встъпи в длъжност. След като вчера съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев поздрави ГЕРБ с песента "Every Breath You Take" на The Police, днес Вицепремиерът Румяна Бъчварова върна поздрава на Кънев като го поздрави със същата песен и същия текст.

От превода на песента става ясно, че Кънев ще следи всяка стъпка на кабинета и дали спазва обещанията си. 


„Това е смисълът на коалиционното управление - взаимният контрол”, подчерта Бъчварова пред Нова телевизия.


Тя приза, че този формат на правителството се оказа единствено приемлив и възможен с мандат на ГЕРБ, която е най-голямата политическа сила, но няма достатъчно позиции, за да направи самостоятелно управление.

Бъчварова увери, че коалицията между ГЕРБ и Реформаторите не е математическа, а е направена на основата на управленска програма.. 

Вицепремиерът благодари на останалите партии, че въпросите за разпределянето на ресорите са поставени едва в края на преговорите. Единствените условия, по думите й, са били свързани с постигането на разбирателство по ключови приоритети.

Все пак тя призна, че партиите са имали различни идеи, но са се обедини по основните тези за общо управление. „Всяка от партиите запазва възможността в парламента да представи специфичните си идеи, да потърси мнозинство. Дори да го получи, това не означава, бламиране на правителство”, увери Румяна Бъчварова.

 

http://www.youtube.com/watch?v=OMOGaugKpzs
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във