Банкеръ Daily

Общество и политика

Бъчварова не е забелязала активното присъствие на Пеевски в политиката

Основният аргумент да оцелее управляващата коалицията, е в мотива - тя да съществува. Мисля, че досега работата на правителството е достатъчно добро основание, въпреки проблемите, които се появяват между нас или вътре в отделните коалиционни партньори. Това заяви по бТВ вицепремиерът по коалиционната политика и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. 

По думите й кабинетът "Борисов" е започнал да работи активно и да движи процесите по управление на държавата, които са били спрени година и половина. "Мисля, че политическата отговорност и на нашите партньори им показва, че в момента нямаме друго по-добро решение за страната", заяви Бъчварова. 

Тя допълни, че понякога коалиционните партньори на ГЕРБ се опитват да покажат автентична политическа позиция, с която да мотивират своите привърженици и избиратели, преди местните избори. 

Бъчварова не пожела да коментира дали депутатът от ДПС Делян Пеевски ще остане в политиката или ще се оттегли. "Не съм забелязала активното присъствие на Пеевски в политиката. Това е теза, която само той може да потвърди или отрече, но засиленият интерес към неговата личност е обясним", изтъкна вицепремиерът.

Според нея за обществото е добре да знае кой е собственикът на медии, отколкото да не знае, като коментира факта, че преди броени дни депутатът официално излезе на светло като собственик на няколко издания. 

"Колкото повече прозрачност, толкова повече сигурност в обществото и толкова по-малко спекулации ще има", добави вътрешният министър. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във