Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП започва обсъждания с браншови организации на алтернативни мерки в различни сектори

Председателят на БСП Корнелия Нинова заедно с народни представители от левицата  от комисиите по бюджет и финанси и икономика и туризъм се срещнаха с представители на Българска асоциация на експертите в туризма относно последствията за сектора от борбата с коронавируса и нужните мерки за излизането от тази криза. Те изразиха своите притеснения от ситуацията, както и липсващите мерки от страна на държавата за подпомагане на работещите в този сектор.

„Няма съмнения, че туризмът е  най-засегнатият сектор от тази криза. От БСП  отново ще  предложим пакет за помощ на работещите в туризма, след като предложението ни в Закона за действията при извънредно положение бе отхвърлено. Нужно е секторът да бъде съхранен, за да може да бъде възстановен след кризата с коронавируса”, заяви Корнелия Нинова.

Зам.-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Христо Проданов  обясни, че наредбата, издадено от Николина Ангелкова, с която се цели помощ на туроператорите е в противоречие със Закона за туризма.  „Не може наредба да се поставя над разпоредбите на закона. Нужни са законодателни и икономически мерки. От миналата седмица  във Франция и Испания вече действат такива конкретни мерки”, посочи той.

Другата седмица БСП ще продължи консултациите си с представители от бранша.

Facebook logo
Бъдете с нас и във