Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП започва истинска съдебна реформа през септември, обеща Нинова

Председателката на БСП Корнелия Нинова предложи единният орган за борба с корупцията, за създаването на който настоява президентът Румен Радев, да бъде дирекция на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС).

Според Нинова държавният глава трябва да определи директора на службата, а членовете на колективния орган да бъдат избрани  от парламента с две трети мнозинство сред депутатите. 

"Така ще се знае, че има споделена отговорност между институциите", аргументира се тя.

"Септември поемаме инициативата и правим онази истинска съдебна реформа, която ще спаси България от мафията и ще направи възможно да имате пенсии, децата ви да живеят спокойно, да ходите на лекар, да си получавате заплатите, работодателите да не ви наричат търтеи", обеща Нинова по време на Националния събор на БСП "Бузлуджа 2017".

В своето приветствено слово към събралите се социалисти пък Корнелия Нинова отбеляза, че е време от думи да се мине към дела.

"Ще има пари за пенсии, ще има пари за образование, ще има пари за здравеопазване, за читалища и култура, за земеделци и малък и среден бизнес, ако унищожим политико-икономическата мафия, която ограбва народа, която нарекохме паралелна държава и която краде 10 млрд. лева годишно от вас", заяви БСП лидерката. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във