Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП за проваленото парламентарно заседание: ГЕРБ си направиха ритуално самоубийство

ГЕРБ и управляващото мнозинство си направиха ритуално самоубийство от страх, заявиха от БСП по повод несъстоялото се извънредно заседание на парламента, свикано по искане на социалистите. 

И при двете регистрации в залата не беше събран необходимият кворум, за да започне заседанието. Лидерът на левицата Корнелия Нинова подчерта, че в момента сигурно никой в държавата, дори и от ГЕРБ, не знае колко са парите в бюджета, какъв е дефицитът, излишъкът, колко са кредитите, при какви условия ще се връщат.

Червената лидерка обяви, че от партията ѝ обмислят дали да поискат ново извънредно пленарно заседание.

"Страх от реакцията на опозицията, страх от протеста, страх от истината. Българският народ днес видя нагледно как се руши държавност. Бойко Борисов днес за пореден път показа как се погазва върховенството на закона. Защото раздаването на пари може да се случи само през Закона за бюджета и през неговата актуализация в парламента", каза Нинова.

"За един месец премиерът Борисов раздаде или обеща, в бъдеще време – несигурно, над 2 млрд. лв. – без план, без критерии, без оценка на кого ще помогнат тези пари, как ще стабилизират икономиката. Българи, с вашите пари, през последния месец той си купува лично оцеляване и печели време, за да си допълни онова чекмедже – с пистолета", коментира още тя.

Лидерът на левицата изтъкна, че от БСП настояват за разделение на властите и парламентарен контрол върху изпълнителната власт. "Вместо това днес имаме поредното доказателство за диктатура в държавата. Един човек за пореден път погази тази институция и еднолично решава съдбата на милиони хора“, добави тя.

Според нея заради социалната и икономическата криза държавата е парализирана и единственият изход от тази ситуация е оставка на правителството и предсрочни избори.


Facebook logo
Бъдете с нас и във