Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП внесе законопроект за промени в Изборния кодекс

От БСП са на мнение, че хората трябва сами да избират как да гласуват - дали с машина или с хартиена бюлетина, заяви в интервю за "Нова нюз" Явор Божанков. Точно поради тази причина, депутатите на "столетницата" са внесли в парламента законопроект за изменения на Изборния кодекс, с който реанимират "хартията" в пълния й блясък - бюлетини, протоколи, чували, среднощни опашки...

Другите законопроекти, внесени от левицата са за увеличение на минималната работна заплата - на 850 лв., и въвеждане на нови данъчни облекчения за работещи семейства.

Относно избора на парламентарния председател, Явор Божанков изрази учудване, че "Продължаваме промяната‘‘ били изненадани от това кой е издигнал кандидатурата на Вежди Рашидов. "Двама души от тяхната партия са били на Председателския съвет преди това и би трябвало да са информирали колегите си за общото решение", отбеляза депутатът от БСП.

Явор Божанков добави, че в момента най-малко трябва да има враждуващи партии, които доскоро са се подкрепяли. "В тази ситуация последното нещо, което ни трябва, е атаки между политически партии, и то - доскорошни партньори. Нямам съмнение, че колегите не го правят нарочно, но това налива гориво в идеята за разграждане на парламентарния модел. Има кръгове в България и план, който върви в посока еднолична власт и президентска република, което смятам, че е най-лошият сценарий за страната ни“, обобщи той и уточни: "От "Продължаваме промяната" също сигнализират за опасна вълна от популизъм, която идва от партии като “Възраждане“..."

Facebook logo
Бъдете с нас и във