Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП внесе предложение в Народното събрание част от данъците да остават в общините

S 250 c1082cb1 85cd 40af a0cb 620c06917b27

Председателят на БСП Корнелия Нинова проведе работни срещи с новоизбраните кметове на Русе и Девин - Пенчо Милков и Здравко Иванов. С двамата тя обсъди състоянието на общините, належащите социални проблеми, както и темите, по които могат да получат съдействие от парламентарната група на левицата. Нинова запозна кметовете с предложението на "БСП за България" за новия бюджет, което е в помощ на общините, а именно част от събраните данъци да остават при тях. "Социалните проблеми по общини са общи и решаването им зависи не само от волята на кметовете, но и от националната политика. Тук е ролята на парламентарната ни група, която е последователна по всеки социален въпрос и ще съдейства на кметовете", заяви Нинова.

С кмета на Девин  - Здравко Иванов, Нинова обсъди състоянието на общинската болница, както и подготовката за зимния сезон, предвид планинското местоположение. Председателят на БСП и новоизбраният кмет на Русе Пенчо Милков разговаряха и за международния фестивал "Мартенски музикални дни", който се провежда от 1961 г. и събира именити артисти от цял свят.

"В предизборната кампания представихме нашите виждания за всяка сфера, включително и културата, като поехме ангажимент да съхраняваме и развиваме традициите. Радвам се, че Пенчо Милков разреши създаденото от предишното общинско ръководство напрежение, като даде път на доказали се творци и професионалисти", каза Нинова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във