Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП внесе искане за проби от 50 конкретни точки по магистралите ни

Лидерът на БСП Корнелия Нинова, говорителят на парламентарната група на "БСП за България" Елена Йончева и група народни представители внесоха в Агенция "Пътна инфраструктура" искане да се разреши взимането на проби от 50 конкретни точки на пътни участъци, построени или ремонтирани през последните пет години -  от магистралите "Тракия", "Хемус", "Марица" и "Струма", както и от път 1-1 и околовръстното шосе на София. Пробите ще бъдат взети от европейски лицензирани лаборатории за проверка на качеството на магистралите. Това е продължение на искането на БСП да бъде направена независима експертиза за качеството на магистралите в България.

"Експертизата на независимата европейска лаборатория ще покаже няколко неща - качеството на настилката и какво е количеството на отделните слоеве, ще покаже дали са използвани неподходящи материали", заяви Елена Йончева пред журналисти. Проверката ще даде информация дали пътищата са безопасни за българските граждани. Тя посочи, че са изискали от АПИ рецептите за асфалтовите смеси и сертификатите за материалите.

"В разговор сме със 7 лаборатории, те ще ни отговорят колко ще струва това. БСП ще поеме разходите", уточни лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя заяви категорично, че левицата няма да се върне в парламента и че съмнението за фалшификация на изборите остава.

"Това е тежка парламентарна агония. Хората се борят да живеят нормално и да си плащат сметките, а другите се борят за кокала и властта. Това са два различни свята", коментира още Нинова. По думите й с търговията с "Воля" на всяка цена се крепи мнозинство - така не може да се управлява държава и това не е стабилност.

"Събитията в последните дни доказват правотата ни за излизането и за факта, че този парламент е изчерпан и морално, и законодателно и политически", подчерта Нинова. Според нея още по-ясно става в последните дни, че това не е място, където се пишат закони в интерес на държавата и на хората, а място, където се търгува.

"Брой гласове срещу определен ангажимент от управляващите с една едничка цел - да се задържат по-дълго на власт. Досега в новата тройна коалиция ГЕРБ, ДПС и "Обединени патриоти", а сега се оказва, че и с търговията с "Воля" на всяка цена ще се крепи мнозинство. Така не може да се управлява държава. Това е нестабилна власт", заяви лидерът на БСП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във