Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП внася предложение за 5% ДДС на хляба и 7% за лекарствата

Следващата седмица БСП ще внесе в Народното събрание предложение за намаляване на ДДС за хляба, лекарствата и детските храни. Това съобщи във Велико Търново депутатът Весела Лечева.

"Предлагаме 5% ДДС за хляба и 7% за лекарствата. Проектът ни веднъж вече беше отхвърлен. Бяхме обвинени в популизъм именно от ДПС, които днес говорят за диференцирани ставки. Нашата претенция не е за авторство, а нещата да се случват", каза Лечева и припомни, че и инициативата за безплатни детски градини, лансирана от премиера, също е на БСП.

Тя подчерта, че в смисъла на обединението, за което говори ГЕРБ през цялата си предизборна кампания, тя вижда в подкрепата на политики, които БСП са предложили през алтернативния бюджет за преодоляване на демографските тенденции и бедността.

Миналата седмица при първата си поява в Народното събрание Делян Пеевски от ДПС обяви, че се отказва от евродепутатското си място, както подходи и през 2014 г., когато отново имаше "билет" за Брюксел. Тогава той се спря на въпросите какви законопроекти ще внася. Предложенията му бяха за свалянето на ДДС на хляба до 5%, свалянето на ДДС на лекарствата и безплатни детски градини. От БСП заявиха, че ако тези законопроекти бъдат внесени, от лявата партия биха ги подкрепили..

Facebook logo
Бъдете с нас и във