Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП внасе законопроекта на Мая Манолова за медицинските сестри

БСП внесе законопроекта за съсловните организации на медицинските сестри. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова заяви, че протестите на сестрите за повишаване на заплатите им са напълно справедливи и от партията подкрепят исканията им.

"Законът за съсловните организации на медицинските сестри, акушерките, асоциираните медицински специалисти, зъботехниците и помощник фармацевтите беше изработен с участието на бившия омбудсман Мая Манолова. По процедурата на Народното събрание той не може да бъде факт, ако някой от депутатите не го припознае", каза още Нинова в кулоарите на парламента.

От парламентарната група на левицата смятат, че законът ще наложи равнопоставеност между различните съсловни организации и ще даде възможност чрез свои представители те да участват в изготвянето на нормативни документи в професионалната им квалификация. Работещите ще могат да отстояват правата си.

"Заедно с това ще подготвим и в ще внесем в бюджетната процедура аргументирано и обосновано увеличение на заплатите да бъде записано в закона за бюджета и на НЗОК и на големия бюджет тяхното искане за 2 минимални работни заплати", заяви още лидерът на социалистите.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във