Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП-Велико Търново поиска оставката на Корнелия Нинова

Областният съвет на БСП във Велико Търново поиска оставката на лидера на социалистите Корнелия Нинова преди Националния съвет на партията в неделя.  

26 от членовете на Областния съвет на социалистите са поискали Изпълнителното бюро на партията и лидерът Корнелия Нинова да поемат политическа отговорност и незабавно да подадат оставка заради ниските изборни резултати на БСП. Същевременно разцеплението в редиците на БСП в област Велико Търново се задълбочава. На областното заседание, което е излязло и с решение за свикване на 50-ия Конгрес на партията, не са присъствали новоизбраните депутати от региона Явор Божанков и Румен Павлов, както и членовете от Лясковец и Стражица, и регионалният координатор на партията Петко Тюфекчиев.  

Двете групи не желаят да коментират пред медиите ситуацията преди предстоящия Национален съвет на БСП в неделя. Той обаче ще трябва да се заниемае основно с това дали социалистическата партия да даде подкрепа на правителство с мандата на "Има такъв народ" и при какви условия.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във