Банкеръ Daily

Иван Иванов:

БСП вече няма условието Кирил Петков да не е премиер

При такава ситуация  е редно премиерът да бъде излъчен от "Продължаваме промяната". Не сме поставяли условието кой ще бъде премиер. Кирил Петков може да се случи като хипотеза, каза в интервю за БТВ  земеделският министър в оставка Иван Иванов.

Той увери, че БСП ще положат всички усилия да реализират третия мандат, ако президентът им го връчи. Според Иванов избори ще хвърлят държавата в хаос.

„Ако мандатът дойде при БСП, детайлите ще бъдат дискутирани“, уточни той. За него въпросът е да има работещо правителство и парламент, както и ясна програма за управление.

Иван Иванов увери, че тази година ще имаме реколта на зърно с добро качество по подобие на миналогодишната.

„Припомням, че в началото на войната цяла Европа имаше проблем с липса на зърно. 40% от количеството, което се изнасяше в европейски мащаб, идваха от Украйна и Русия. Бяха блокирани всички доставки и изходи за износ на зърно от Украйна, съответно настъпи дефицит, а цените скочиха безкрайно. ЕК предприе редица мерки. Румъния и България разполагаха с налично количество. Успяхме да подпомогнем нашите партньори от ЕС. Не купихме зърно за Държавния резерв поради отпаднала необходимост“, коментира още министърът.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във