Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП в Добрич и Велико Търново недоволни от водачите на листи

Димитър Данчев
S 250 93fe7b08 83db 474f 8983 89f136d9cde1
S 250 a98cba77 d3b6 4807 9dfa 3b59fc751ddc

Изборът на Димитър Данчев за водач на листата на БСП за област Добрич предизвика недоволство сред местните членове на партията. Вчера Националният съвет на партията определи за водач на добричката листа икономистът и бивш депутат Димитър Данчев.

Номинирани за кандидати за депутати на БСП в областта са взели решение да си дадат отвод.

Тази вечер местната структура се събира на заседание на Областния съвет, на който ще бъде обсъдено и решението на централата на БСП за смяна на водача в депутатската листа. 

Основното недоволство на членове на БСП е заради избора на водач на листата в 8 МИР да бъде непознато за област Добрич лице. Номинираният за кандидат за депутат от община Генерал Тошево Владимир Начев заяви пред БНР, че ще си даде отвод. "Това е за пореден път подигравка с област Добрич. Аз лично си подавам отвод. Не съм съгласен с тази политика на "Позитано", категоричен е той.

Председателят на Областния съвет на БСП Румен Мунтянов заяви, че е изненадан от избора на водач. “Предполагам, а е и резонно, Областният съвет да излезе с позиция по въпроса. Логично е, когато човекът е местен, да привлече повече подкрепа", обясни той.

Снощи пък световната шампионка по стрелба Весела Лечева се отказва от участие в изборите на 11 юли след вчерашното решение на Националния съвет на БСП. За вода на листата на Велико Търново беше утвърден младия юрист Явор Божанков, който не е член на партията.

Шест от десетте общински конференции на БСП в област Велико Търново издигнаха Весела Лечева за водач на листата, но за втори път тази година решението на низовите партийни организации не беше взето под внимание от ръководството на партията и водач отново е Явор Божанков.

"Оттеглянето ми от участие в изборите не е спонтанно решение“, заяви за БНР Весела Лечева, която е от отявлените критици на Корнелия Нинова. 

"БСП, повтаряйки грешките, резултатът може да не е очаквания. Ще направя крачка в страни и на тези избори няма да участвам, разбира се, за да не преча на желанията и вижданията на председателя на партията", поясни тя.

На вота на 4-ти април Лечева получи с 583 преференции повече от водача Божанков. Весела Лечева заяви, че няма да напуска БСП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във