Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП в Бургас номинира депутата Николай Тишев за кандидат-кмет

Общинската структура на БСП в Бургас предлага депутата Николай Тишев за кандидат за кмет на морския град за местните избори, които ще се проведат след три месеца. Това са обявили от организацията след проведена вчера Общинска конференция на Столетницата.

"Първо искам да благодаря на тези, които участваха в избора. Вярвам, че няма да ги разочаровам. Тръгваме за успех. От тук нататък по-малко приказки, повече дела. Нашите приоритети са да има повече работни места в Бургас, по-високи заплати, сигурност за хората, привличане на инвеститори, по-достъпно и качествено образование, промяна на транспортната схема в града", е заявил Тишев след номинацията му.

По думите му конференцията е била изключително ползотворна и положителна и социалистите излизали с много добър заряд за висок резултат на 27 октомври. Тишев прогнозирал, че 9 или 10 от бъдещите общински съветници ще са от листата на БСП.

На форума е била подредена и листата на кандидатите за общински съветници. Първите дванадесет места в нея се заемат от:

1.  Николай Тишев – водач

2.  Живко Господинов

3.  Чанко Мирчев

4.  Павел Маринов

5.  Христо Панайотов

6.  Йордан Георгиев

7.  Георги Спасов

8.  Стоян Коларов

9.  Васил Иванов

10.  Гражданска квота или коалиционен партньор

11.  Гражданска квота или коалиционен партньор

12.  Гражданска квота или коалиционен партньор

Претендентът за бургаски градоначалник информирал, че  гражданската квоти са за 10, 11, 12, 15 и 20-то място.

"Ще търсим кандидати, които са добре разпознаваеми в Бургас. Които могат да привличат гласове както за себе си, така и за листата, за да помогнат на БСП да имаме повече общински съветници. Ако минат квотата с преференции, са добре дошли и ще работим с тях в Общинския съвет", заявил Тишев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във