Банкеръ Daily

Александър Симов:

БСП трябва да бъде гласа на разума в ситуацията

"Искаме да доуточним детайли от преговорите до този момент с ИТН  и да потърсим това, което искаме ние. Живеем в реалния свят и в него политическите процеси, поетите ангажименти се скрепяват с писмено споразумение." Такова мнение изрази народният представител от ПГ на "БСП за България" пред Bulgaria On AIR. 

 Решението за подкрепа или не ще се вземе преди излъчването на правителство, уточни социалистът, като добави, че това ще се случи на подпис в Националния съвет.

"Опитваме се, ако се ангажираме с подкрепа, поне част от социалните ни приоритети да бъдат отразени в споразумение", подчерта Симов

По думите му от левицата си дават сметка, че ако БСП подкрепи правителство на ИТН ще има и негативи: "Има много подводни камъни в такава подкрепа", отбеляза Симов. 

На въпрос за изявлението на Корнелия Нинова, че ако мандатът стигне до БСП, от левицата ще предложат действащия служебен кабинет, Симов изрази мнение, че единственият вариант, ако иска една партия с резултата на БСП да предложи управление, то това е - формула на експертен кабинет. "Вече имаме такъв - служебният", обясни той. 

"Единствената партия сме, която е част от преговорите от самото начало, без да иска да участва в реденето на кабинета, а преговаря по политики", подчерта депутатът. 

"БСП трябва да бъде гласа на разума в ситуацията. Когато всички си мислят, че играят на покер, някой трябва да им каже, че това не е игра на карти - свалете картите на масата", каза Симов. 

"На добра дума не вярваме, важно е да стоят подписите под конкретни политики", категоричен е той. 

"В БСП цари демокрация и това е красивото на партията", смята Симов. 

"Голямото отговорност пред ИТН като победители е да докажат, че пробойни при тях няма, каквито подозрения вече се изказаха", коментира още социалистът. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във