Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП-Стара Загора настоява Спас Панчев да освободи депутатското място

S 250 708f42b7 64df 444f 9f0b d891ccc44987

„Областният съвет на БСП Стара Загора остро осъжда поведението на  народния представител от 27 МИР Спас Янев Панчев. Поведението му е знак за отстъпления от предизборни ангажименти и категорична подмяна на идентичност и цели на коалиция „БСП за България”, с чиято листа влезе в 44 Народното събрание”, се казва в Позиция, приета на заседание на Изпълнителното бюро.

Във вторник депутатът Спас Панчев обяви, че се отделя от политическата група на "БСП за България" и остава независим. С писмо лидерът на Земеделски съюз "Александър Стамболисйки" уведоми соцлидера Корнелия Нинова. От своя страна Нинова напомни, че решението е взето на от Панчев, а от БСП.  "БСП за България" изключиха от коалицията Земеделския съюз" Александър Стамболийски" на 23 юни. Решението бе взето на съвместно заседание на Коалиционния съвет на "БСП за България". Отпадането на Земеделския съюз от коалицията е резултат от решението на Конгреса на земеделците в събота, 23 юни, да се явят самостоятелно на следващите местни избори.

„БСП за България” обяви на парламентарните избори,  преди повече от година, че ще бъде алтернатива и твърда опозиция на управляващите в Народното събрание.  

В позицията се казва още:

Предвид  коренно различните ни идеи за развитието на България с ПП ГЕРБ, ние сме против неговите заявени намерения  за компромиси по политики с тази партия. Убедени сме, че обществената подкрепа, която  има „БСП за България”, изключва компромисни действия с нашия основен политически противник ПП ГЕРБ. Заставаме твърдо зад решението на Изпълнителното бюро на БСП и ръководството на ПГ на „БСП за България“ относно изключването  от коалицията на ЗС “Александър Стамболийски”. Настояваме депутатът Спас Панчев да напусне парламента и да освободи мястото за следващия от листата в Стара Загора. Това поискаха в декларации и партийните органи в Стара Загора, Казанлък, Братя Даскалови и др.

Facebook logo
Бъдете с нас и във