Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП скочи на Фандъкова заради обезпаразитяването на зелените площи

Настоявам кметът на София Йорданка Фандъкова да обясни защо тази година се бави обезпаразитяването на зелените площи. Това заяви председателят на групата на "БСП Лява България" в СОС Калоян Паргов, който е и лидер на столичните социалисти.

Той обясни, че през изминалите три почивни дни е получил редица сигнали от разтревожени граждани от крайните квартали, които са притеснени от плъзнали кърлежи в тревните площи на градинките и парковете. 

"Сигналите, които получих, са от районите "Връбница" и "Надежда", за които аз отговарям като общински съветник от групата на БСП, обясни Калоян Паргов. - Хората са притеснени, тъй като тревните площи не са окосени и още по-лошо - не са обезпаразитени, в резултат на което масово са плъзнали кърлежи. Гражданите ми обясниха, че в последните 10 дни са подавали сигнали в районните администрации и са настоявали да бъдат взети мерки, но никой не им е обърнал внимание. Затова настоявам кметът на София по най-бързия начин да обясни какво става - проблем с обществените поръчки за косенето на тревата и за обезпаразитяването на зелените площи в кварталите ли има или причината е друга".

Според Калоян Паргов, за пореден път се оказва, че крайните квартали на София са напълно забравени от управлаващите в Столична община. "Гражданите са притеснени и с право, заяви лидерът на БСП-София. - Проблемът с кърлежите е много сериозен и очаквам още тази седмица решение за обезпаразитяването на зелените площи, което по традиция правим всяка година. И то във всички квартали на София, без значение колко в периферията се намират".  

Facebook logo
Бъдете с нас и във