Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП си писа петица за представянето на изборите

Членовете на Градския съвет на БСП в София поставиха оценка „много добър“ на резултатите от предсрочните парламентарни избори. Това стана по време на пленума на столичната организация на социалистите. На него лидерът на БСП - София Калоян Паргов представи анализа, който беше обсъден от членовете, а след това беше приет единодушно.

"Резултатите от изборите показват категорично един факт, който е абсолютно неоспорим - че промяната в държавата започна, каза Калоян Паргов пред членовете на Градския съвет на БСП в София. - България вече е различна. Голямото наше постижение е, че наложихме нов дневен ред в държавата. Накарахме десните партии да използват нашата, лява риторика. И това е най-голямото доказателство за началото на промяната. Надявахме се тя да стане веднага, отведнъж, но очевидно ще трябва време. Важното е, че на тези избори за първи път темата за доходите победи магистралите и градежите. Ето това е стъпката към голямата промяна и най-голямото доказателство, че пътят, по който сме тръгнали е правилен".

Калоян Паргов анализира цялостното представяне на партията, както и резултатите на столичната организация на социалистите в предсрочните парламентарни избори: „Коалиция „БСП за България“ не успя да победи на тези избори, но постигна много добър резултат, утвърди се като единствена парламентарна сила в лявото пространство, удвои броя на депутатите си – от 38 на 80, от които 15 от София, стана по-силен и незаобиколим фактор, реална алтернатива на ГЕРБ. В интерес на истината, новоизбраните депутати, членуващи в София са повече от 15. Столицата даде принос по места със свои кадри като водачи на листи - Таско Ерменков, Иван Ченчев, Стоян Мирчев, Александър Симов, Кристиян Вигенин и Крум Зарков“.

Според лидера на столичните социалисти, БСП е мобилизирала максимално своите избиратели в София, малките градове и селата, но изостава в областните центрове, което е и причина за крайния изборен резултат. „Структурите на градската партийна организация показаха възможности за мобилизация на членове и симпатизанти и за отваряне към обществото, каза още Калоян Паргов. - Увеличеният брой депутати от София заедно с общинските съветници дава възможност за по-активни и успешни действия по проблемите на столицата“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във