Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП ще се срещне с “Има такъв народ” и Пламен Николов утре

Парламентарната група на коалиция “БСП за България” ще се срещне с “Има такъв народ” и кандидата им за министър-председател утре в 17.00 в зала “Изток” в Народното събрание. На срещата ще бъдат представени структура и състав на Министерския съвет.

По-рано днес стана ясно, че в следващите дни политическото ръководство на парламентарната група на ПП "Има такъв народ" ще изпрати покани за срещи до политическите ръководства на парламентарните групи на "Изправи се БГ! Ние идваме", "Демократична България" и БСП, за да ги запознае със структурата и състава на своя проект за министерски съвет. Това информира председателят на ПГ на ПП "Има такъв народ" Тошко Йорданов в прессъобщение до медиите.

Заместник-председателят на "Има такъв народ" Филип Станев обеща вчера, че при опити за договорки в парламента правителството начело с Пламен Николов ще подаде оставка. Той отново подчерта, че адвокат Петър Илиев е бил номиниран единствено за правосъден министър и никога партията не е обсъждала или предлагала името му за кандидат за премиер.

Зам.-председателят на ИТН съобщи, че съвсем скоро публично ще бъде обявен съставът на проектокабинета. От думите му стана ясно, че номинираните за министри няма да бъдат показани на политическите сили, от които се очаква да гласуват в парламента кабинета на Пламен Николов. 

"Представете си сега да кажем кабинета поименно, представете си какво ще стане в медийно отношение - всичко ще се разтури, ще започне едно жълто говорене, едно търсене под вола теле. В момента не трябва да се търси интрига, трябва да се действа практично", обясни Станев пред БНР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във