Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП ще разговаря за нов кабинет с ДБ и с напусналите ИТН

БСП продължава консултациите за съставяне на ново правителство в рамките на 47-то Народно събрание с третия мандат, който получи от президента Румен Радев. От левицата ще се срещнат с ръководството на "Демократична България" (ДБ) и с депутатите, които напуснаха "Има такъв народ" (ИТН).

В рамките на консултациите, БСП вече проведе срещи с "Продължаваме промяната" (ПП) и с "Има такъв народ" в предните два дни. След тях стана ясно, че имат желание да съставят кабинет и, че нови избори не е удачно продължение на тази критична за страната ситуация.

От "Продължаваме промяната" имат условия за участие - първо да бъде приет антикорупционния закон, а Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ. Съгласни са новия кабинет да стъпи върху досегашната управленска програма.

От ИТН отстъпиха и заявиха, че ще подкрепят на първо четене проекта, но ще имат и свои предложения в програмата. От партията на Слави Трифонов оставиха отворен въпросът за името на кандидат-премиера.

От БСП обявиха, че очакват номинацията да е от най-голямата парламентарна група - на "Ппродължаваме промяната". Те искат отново да номинират Асен Василев. От "Има такъв народ" засега не са съгласни.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във