Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП ще проведе пряк избор на лидер на 26 септември

Националният съвет на БСП прие решение на подпис да възстанови провеждането на отчетно-изборната кампания и прекият избор на председател, съобщиха от  пресцентъра на партията.

Според решението, отчетно-изборната кампания се възобновява от деня, следващ деня на отпадане на забраната за провеждане на организирани събирания на групи над 10 лица или от деня, следващ деня на въвеждане на изключение по мярката, което дава възможност за провеждане на конференции, събрания и други колективни мероприятия.

Непроведените общински конференции ще се състоят до 16 август, се посочва в информацията. Прекият вътрешнопартиен избор за председател на БСП ще се проведе на 26 септември, а 50-ят конгрес на партията - на 10-11 октомври в НДК.

Преди да се появи пандемията от коронавируса и да бъде въведено извънредно положение, което прекъсна отчетно-изборната кампания, прекият избор на председател на БСП трябваше да се състои на 26 април, а юбилейният партиен конгрес беше насрочен за 9 и 10 май. За да бъде валиден изборът на лидер, в гласуването трябва да участват поне 50% от членовете на социалистическата партия. По последни данни техният списъчен състав е около 83 000 души.

Facebook logo
Бъдете с нас и във