Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП ще покани Пламен Николов на разговор

БСП ще покани кандидата на "Има такъв народ" за премиер Пламен Николов на разговор в парламентарната група. Това съобщи заместник-председателят на БСП по публични политики Ирена Анастасова след заседанието на Изпълнителното бюро на партията.

"Бихме искали да има такава среща, защото ние сме уточнили приоритетите и предстои да работим по формата на подкрепа на тези приоритети - дали ще бъде споразумение, дали ще бъде програма на правителството, но ние държим да проведем този разговор, за да може да имаме и някаква форма на подкрепа, която да е писмена", посочи Анастасова.

"Ние чухме кандидата за премиер, както и всички български граждани чуха това от медиите", коментира заместник-председателят на БСП. "Ние го познаваме толкова, колкото, предполагам, и останалите граждани в България", добави тя.

"Съдейки по биографията, той е един образован млад човек със сериозен управленски опит, така че това е на първо четене", коментира Ирена Анастасова.

"Лично аз и колегите от екипа "Образование", които водихме преговорите с "Има такъв народ", го познаваме от тези преговори и сме с много добри впечатления, защото той е един диалогичен човек", посочи тя. Анастасова отбеляза, че специално в сфера "образование" са постигнали съгласие по почти всички приоритети на левицата и са видели съвпадение с много от приоритетите на "Има такъв народ".

"Всички наши преговорни екипи, които разговаряха с експертите на ИТН, постигнаха много сериозно съвпадение между приоритетите от нашата предизборна платформа, нещата, на които държи "БСП за България", и приоритети в програмата на "Има такъв народ", коментира заместник-председателят на БСП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във