Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП ще подкрепи отстраняването на Ралица Агайн от КФН

БСП ще подкрепи отстраняването на Ралица Агайн от поста заместник-председател на Комисията за финансов надзор. Това обяви заместник-председателят на социалистическата партия Деница Златева. 

В понеделник правителството поиска оставката на Агайн заради фалита кипърския застраховател "Олимпик", оставил над 200 хил. шофьори без задължителната застраховка "Гражданска отговорност". Процедурата по отстраняването на зам.-председателите на КФН се води от Народното събрание. Гласовете на ГЕРБ и БСП са абсолютно достатъчни за отстраняването на Ралица Агайн. 

Социалистите поискаха и оставката на правосъдния министър Цецка Цачева след кризата с Търговския регистър. Според Златева за десетдневния срив на системата трябва да се поеме политическа отговорност. 

"В страната има две тежки кризи – вече десети ден Търговският регистър е сринат, много малка част от него работи, но все още нямаме информация, какво точно се е случило и какви мерки са предприети и над 250 000 българи останаха без застраховка Гражданска отговорност. Имаме смяна на директори, но ние искаме да бъде понесена и политическа отговорност с оставката на министър Цачева, защото Агенцията е подчинена на Министерство на правосъдието", коментира Деница Златева, цитирана от партийния пресцентър.

Златева попита каква е ролята на едно козметично студио в надграждането на Търговския регистър.

Зам.-шефката на БСП прогнозира, че правителството няма да изкара целия си четиригодишен мандат. По думите й е нормално на фона на всички скандали опозицията да иска предсрочни парламентарни избори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във